MANİSAM PLATFORMU KURULDU
Yurt içi ve yurt dışındaki Manisalı derneklerin ortak hareketini sağlamak ve Manisa’yı yurt içi ve yurt dışında daha iyi tanıtmak amacıyla ‘Manisam Platformu’ kuruldu. Hafta sonu iki gün boyunca süren çalıştay sonrasında yurt içinde faaliyet gösteren 6, yurt dışında faaliyet gösteren 1 Manisalı derneğinin ortak çatı altında faaliyetlerinin sürdürülebilmesi için ‘Manisam’ isimli bir platform kurulması kararı verildi.
Öğretmenevi’nde düzenlenen çalıştayın son gününe Vali Abdurrahman Savaş, Belediye Başkan Yardımcısı Tamer Çipiloğlu, Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, Ankara’da faaliyet gösteren Manisalılar Mesir ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Gezinti, Bursa Manisalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevdet Demir, İstanbul Manisa İl Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Ogan, İzmir Manisalılar Derneği Başkanı Halit Oran, Almanya Köln şehrinde faaliyet gösteren Avrupa Manisalılar Mesir Derneği Başkanı Ali Gültekin, Manisa Kırsal Turzim Derneği Başkanı Nedim Zurnacı katıldı. Çalıştayın son gününde konuşan Kültür ve Turizm Müdürü Karaköse, çalıştayın amacının Manisa’yı hem yurt içinde hem yurt dışında tanıtılmasını sağlamak olduğunu belirterek, “Hem yurt içinde hem de yurt dışında Manisa için kurulmuş derneklerimiz var. Bu derneklerimiz bulundukları bölgelerde ilimizin tanıtımı konusunda gerekli çalışmaları yapıyorlar. Ancak çalış tay sayesinde yeni oluşturulan ‘Manisam’ isimli platform sayesinde yaptıkları çalışmalar daha kurumsal hale gelecek. Birbirlerini faaliyetlerinden haberdar olacak, ortak hareket edecekler ve çalışmalar yapacaklar. Böylece ilimizin tanıtımı daha kapsamlı bir şekilde yapılacak’’ dedi.
İLK TOPLANTI İSTANBUL’DA
Karaköse, çalış tayın sonuç bildirgesi hakkında bilgi vererek, “İki günlük çalış tayın ardından Manisam isimli kurumsal bir platformun oluşturulması kararı verildi. Platforma katılımcı derneklerin dışında ilimizdeki kurum, kuruluş ve üniversitemize davet göndererek platformumuzda aktif rol almalarını isteyeceğiz. Platformun başkanlığını katılımcı derneklerimizin başkanları birer yıl arayla yapacaklar. İlk dönem başkanlığına Ankara’da kurulan Manisalılar Mesir ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Gezinti seçildi. Platformumuzun İnternet sitesi kurulması için gerekli girişimlerin başlanılması kararı verildi. Hem yurt içinde hem yurt dışında ilimizin tanıtımı konusunda yapılacak etkinliklerde ortak kararlar alınacak’’ dedi. Karaköse, platformun her üç ayda bir toplantı yapacağını ve ilk toplantının 1 Şubat 2014 tarihinde İstanbul’da yapılacağını söyledi. Çalıştay sonrasında konuşan Vali Savaş ise, iki günlük çalıştay sayesinde oluşturulan Manisam Platformu’nun, ilin kültürel, ekonomik, doğal değerlerinin hem yurt içinde, hem de yurt dışında daha kapsamlı şekilde tanıtılabileceğini söyledi. Haber Kaynağı: İHA
YURTİÇİ VE YURTDIŞI MANİSA DERNEKLERİ
(14-15 ARALIK 2013)
İlin gelişmesine yönelik çalışmalarda; bölge ve ülke dışı platformlarda tanınmasında, lobi faaliyetleri büyük önem taşımaktadır. Bu tür faaliyetler, başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere, tanıtım kuruluşları, meslek ve sivil toplum örgütleri ile benzeri yapılanmalar tarafından yürütülmektedir.
Bir ilin, bulunduğu coğrafya dışında da marka değerini artırmayı ve her alanda ilin yararına sonuçlar elde etmeyi amaçlayan lobi faaliyetlerinde; en etkili ve en kalıcı sonuçlar şüphesiz hemşerilerin kurumsal anlamda organize olarak yürüttükleri çalışmalarla mümkündür. Örgütlü yapıların lobi faaliyetlerinde aldığı başarılı sonuçlar hepimizin malumudur. Bu yapıların yürüttükleri lobi faaliyetleri, ilin tanıtımında ve gelişmesinde büyük bir rol oynamaktadır. Ülkemizde ve dünyada bu hususa örnek teşkil edebilecek, önemli lobi kuruluşları ve bu kuruluşların gerçekleştirdikleri çalışmalar mevcuttur. “İyi organize olmuş hemşeri örgütlenmeleri” olarak da adlandırabileceğimiz bu tür kuruluşlar, uluslararası arenada, ülkesi aleyhine sonuç doğurabilecek karar ve uygulamaları önlemelerinin yanısıra, kendi ülkesi veya bölgesinin prestijini arttıracak kararların alınmasını sağlayabilmekte, bu alanda çok önemli sonuçlar elde etmektedir.
Bunun gibi, Manisa’nın tanıtımına yönelik faaliyetlerin, Manisa’da olduğu kadar, Manisa dışında da yürütülmesi gerektiği şüphe götürmez bir gerçektir. İl dışında yaşayan Manisalıların, bulundukları bölgede kendi aralarında kurdukları yapıların, bir araya gelerek birlikte daha etkin ve kurumsal hale getirilmesi, yürüttükleri çalışmaların karşılıklı destekle sürekliliğinin sağlanması, Manisa’da bulunan ilgili kurum ve kuruluşlar ile bu amaca yönelik sivil toplum örgütlerinin bu alanda yürütülecek çalışmalarda koordinasyonun sağlanması amacıyla düzenlenen “Yurt içi ve Yurt dışı Manisa Dernekleri 1. Çalış tayı“ Manisa için önemli bir başlangıç teşkil edecektir.
Türkiye’nin çeşitli illerinde ve yurt dışında kurulan Manisa Derneklerinin, bu amaçtan yola çıkarak, 14-15 Aralık 2013 tarihinde düzenledikleri toplantıda, belirlenen gündem doğrultusunda;
hususlarında görüş birliğine varılmıştır. Bu çalışmalarımıza ev sahipliği yapan Manisa Valiliği’ne, Manisa İl Özel İdaresi- İl Genel Meclisi’ne, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne, Manisa Belediye Başkanlığı’na katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.
MANİSALILAR MESİR ve DAYANIŞMA DERNEĞİ - ANKARA
Başkan RECEP GEZİNTİ
BURSA MANİSALILAR YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ –BURSA
Başkan CEVDET DEMİR
MANİSA İL KÜLTÜR YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ-İSTANBUL
Başkan MUSTAFA OGAN
İZMİR MANİSALILAR DERNEĞİ -İZMİR
Başkan HALİT ORAN
AVRUPA MANİSALILAR MESİR DERNEĞİ – (KÖLN/ALMANYA)
Başkan ALİ GÜLTEKİN
MANİSA İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRÜ
ERDİNÇ KARAKÖSE
MANİSA KIRSAL TURİZM DERNEĞİ- MANİSA
Başkan NEDİM ZURNACI
MANİSA’YI MESİR’İ TANITMA VE TURİZM DERNEĞİ- MANİSA
Başkan UFUK TANIK
2013-12-16